Симеонов спира алкохолния тур по морето

Летуващите в Слънчев бряг през последните 12 г. са нараснали като бройка с 80%, а приходите остават същите, което ясно показва, че опошляването на курорта влияе върху постъпленията, коментира в студиото на „Тази сутрин” по bTV вицепремиерът Валери Симеонов.

В „Туитър” той заплаши дискотеките по морето с култовата реплика от филма „Вчера”: „Ще видите кон боб яде ли” заради нарушаването на нощната тишина. „Слънчев бряг е национален курорт и в този национален курорт трябва да има възможност след 24:00 ч. човек да се възстанови”, посочи съпредседателят на „Обединени патриоти”.

По думите му много от хората, живеещи близо до популярния с алкохолните си турове курорт, не стъпват в него, защото „той е нещо отвратително за един умерен, улегнал човек”.

Симеонов описа и т.нар „бар кроул”, практикуван масово от чужденци: „Силно опиянени младежи, които се движат на тумби от по 100-200 човека със съдействието на „Слънчев бряг” АД, които за сто човека вземат 50 лв., за 200 – 75. Това е съсипване на реда в курорта за без пари, коленичене пред всички желания. Може скоро да се открият будоари по улиците за сексуални услуги”, посочи Симеонов.

Според вицепремиера от този тип туризъм страдат както туроператорите, които искат да предложат нормална почивка на летуващите, така и заведенията, които са инвестирали в обслужване, интериор и асортимент, който не се изчерпва с „чист спирт от близките карнобатски и пещерски фабрики и някакви есенции”.

Валери Симеонов призна, че за един сезон няма как Слънчев бряг да се превърне в тризвезден курорт, но подчерта, че вече се вземат конкретни мерки за нормализиране на ситуацията. С помощта на държавното акционерно дружество и местната дирекция на полицията, договорите за алкохолни турове ще бъдат прекратени заради наличието на нарушения на обществения ред.

Същевременно, в заведенията ще влизат комплексни групи за проверка, като няма да се мерят само нивата на шум: „Пожарникарите ще проверяват схемите за евакуация, пожарогасителите, температурите в хладилниците ще мерят от Агенцията по храните, ще се проверяват договорите на работниците. Има 1000 начина да затвориш едно заведение… целта е да се осигури нормална почивка на хората”, каза още вицепремиерът.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.