Най-младата шампионка по шахмат ще се срещне с Анатоли Карпов

Седемгодишната Фабиана Костадинова, която преди дни стана шампион на България по блиц шахмат, ще се срещне със световния шампион Анатоли Карпов, който ще открие в Стара Загора XI-я турнир по шахмат за деца „Тракийско конче“. Официалното откриване е на 17 юни 2017 г. от 10.00 ч. в общинската спортна зала „Иван Вазов“.

Фабиана е най-малката състезателка на Шахматен клуб „Траяна“ и се представи силно на Държавните индивидуални първенства по блиц, рапид и стандартен шахмат за деца до 10 години. Тя спечели пълен комплект медали – бронз на стандартен, сребро на ускорен и злато на блиц. Никога досега състезател на Стара Загора не е постигал такъв успех на Държавно първенство. Младата надежда на шахмата поднесе на града, обявен за „Европейски град на спорта 2017″, нов повод за гордост, демонстрирайки невероятните си възможности на най-бърз детски ум в страната.

Малката състезателка искрено се вълнува от звездния миг, предоставен от fбщина Стара Загора, да проведе индивидуална среща, да вземе автограф и да разговаря с 12-я световен шампион по шахмат, по време на визитата му в града.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.