Светослав Митев ще бъде временно изпълняващият длъжността директор на Капанския ансамбъл

Днес кметът д-р Валентин Василев представи пред състава на Капанския ансамбъл Светослав Митев, който от следващата седмица ще заеме поста на временно изпълняващ длъжността директор на ансамбъла.
Митев е роден на 14.05.1970 г. в град Попово. С народни танци започва да се занимава в танцов състав „Северняче“, още докато учи средното си образование. От 1993 досега работи в Капански ансамбъл – Разград като балетист и ръководител на Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“ към състава. Председател е и на синдикалната организация на ансамбъла към СБМТД.Завършил е ЮУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Факултет на изкуствата, профил „Българска народна хореография“, специалност “Хореограф – педагог.” Магистърската степен придобива в ШУ „Епископ Константин Преславски“, профил „Връзки с обществеността“, специалност „Кризисен PR“.
Женен, с едно дете.
По време на срещата д-р Василев сподели с представителите на ансамбъла как са разходвани средствата за издръжката му и какво очаква да бъде оптимизирано, за да започне да генерира и приходи. Той направи съпоставка с приходите от 2013 година до днес, които драстично намаляват с годините. Представи им и общия бюджет, с който община Разград издържа ежегодно функционирането на състава – 650 000 лв. и уточни, че през последния извършен одит за първото шестмесечие на 2016 г. приходите са само 2600 лв. Градоначалникът подчерта, че идеята на общинското ръководство е да запази състава, но и да го направи печеливш, задача, която се очаква да изпълни следващият директор.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.