Според Радан Кънев стенограмата за КТБ ще предизвика разочарование, защото няма нищо важно в нея

„Боя се, че след публикуването на стенограмата за КТБ тя ще предизвика разочарование, защото на този Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) не се случи нищо важно“. Това заяви лидерът на ДСБ в оставка Радан Кънев пред Би Ти Ви. Той уточни, че говори за стенограмата от заседанието на 29 юни 2014 г.

По думите му седмица преди въпросната среща при президента e имало друга такава в сградата на БНБ, където е било взето решението дали да има банкова ваканция. Той добави, че по време на заседанието на КСНС не е имало никакъв дебат.

Кънев каза още, че вече е дал писменото си съгласие стенограмата да бъде разсекретена, както поиска президентът Румен Радев. Според него решението на съда, че информацията в нея не е секретна е достатъчно основание тя да бъде показана на обществото.

„За самия грабеж на КТБ беше създадена анкетна комисия в парламента, в която обаче всичко се замиташе. Решението на проблема е в ръцете на прокуратурата“, заяви Радан Кънев..

Той разкритикува работата на правителството и Народното събрание. По думите му все още няма внесен нито един законопроект за 1 месец, а някои хора „са се обединили заради трапезата“, визирайки „Обединени патриоти“.

„Тежката криза, в която е реформаторската десница, трябва да се разглежда като част от дългия път в изграждането на дясната алтернатива на ГЕРБ. Докато нямаме обща позиция към ГЕРБ, колкото и документи да подписваме, единни няма да бъдем. Ако гледаме днешното поведение на Захариева, Борисов, Цветанов и Цачева, те не са ни приятели“, добави Кънев.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.