Фестивал „Заедно приятелско училище” в ОУ „И.С.Тургенев” – Разград

Днес и утре в ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград ще има фестивал „Заедно приятелско училище“. Партньор в превантивната инициатива е Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Разград.

Началото е в 10.00 часа в училищния двор със спортни игри за децата от близките детски градини, които да обединяват в отбори по-малки, по-големи, учители и родители. Ще има и кулинарно състезание, в което децата сами ще си приготвят храната за деня, докато се забавляват. Учители и ученици ще рисуват на стълбите пред училището, ще танцуват и пеят.
От 20.30 часа във вторник на тревната площ пред училището ще бъде прожектирано безплатно квартално кино – събитие по подобие на големите градове в страната. Предложената филмова продукция е с български филм с позитивно послание.
Фестивалът, игрите, музиката и филмовата прожекция имат за цел да привлекат общността на квартала, да обединят малки и по-големи, деца и родители, училище и квартална общност и от сцената да призоват за по-добро общуване между всички.
Очакванията са учениците да се опознаят по-добре, да създадат нови приятелства, да открият ментор в лицето на някой по-голям ученик и да ориентират комуникативните си умения.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.