„Бъдеще за Кубрат“ – нова група в Общинския съвет

С две съобщения на председателя на общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров започна поредното заседание на местния парламент. Първо бе оповестено решението за образуване на нова група от 5 общински съветници – „Бъдеще за Кубрат“, с председател и говорител бившият председател на ОбС д-р Хюсеин Карасюлейман. После бе съобщено, че общинският съветник Нуржихан Арифова-Мехмед е приета за член на групата съветници от ДПС.
Разгледани и приети бяха 14 докладни записки. Прието бе изменение на решение на ОбС за увеличаване размера на предоставения от община Кубрат на МИГ „Завет – Кубрат“ временен безлихвен заем от 15 000 лева на 25 000 лева. Приета бе Програма за управление за периода 2017 – 2019 г. на кмета на община Кубрат Алкин Неби. Решено бе 138 000 лева от целевата субсидия за капиталови разходи да се трансформира в целеви трансфер за финансиране разходите на община Кубрат за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа.
Приети бяха годишните финансови отчети за 2016 г. на В и К „Меден кладенец“ ЕООД и „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД. Дадено бе съгласие за кандидатстване на община Кубрат през фонд „Социална закрила“ с проектно предложение „Модернизация на кухненското оборудване и обзавеждане на Домашните социални патронажи в Кубрат и с. Бисерци и осигуряване на съфинансиране по проекта.
Единодушно бе приета и допълнителната докладна – удостояване с награда „Зрелостник на годината“ и парична премия, в размер на 100 лева на Мелиса Радославова и Цветелина Тодорова от випуск 2017 г. на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.