Златните китаристи на България – в Разградската „Нощ на музеите“

Звездните китаристи на България от „Акустично трио 3000“ – Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев, ще са специални гости на Разград в Европейската нощ на музеите на 18 май. Концертът им ще бъде в уютната градина на къщата музей „Димитър Ненов“ от 21 часа.
Освен това, тук ще бъдат представени непоказвани до момента снимки на Димитър Ненов и негови писма, адресирани до акад. Петко Стайнов. Те са дарени на музея от художника Александър Сертев. До късно през нощта ценителите на темпераментните и огнени ритми на фламенкото ще имат възможността да се наслаждават и на музикалния фон от аудиоизпълнения на испански китаристи, благодарение на любезното съдействие на Институт „Сервантес” в София.
Инициативите по повод Европейската нощ на музеите обаче ще започнат точно три часа по-рано. От 18 часа в ХГ „ Проф. Илия Петров“ ще могат да бъдат посетени и разгледани Националната изложба „Лудогорие” и интерактивната изложба „Музейко”.
По същото време в Етнографския музей започват интерактивни занимания за възрастни и деца и посвещаване в занаятите: керамика, тъкачество и изработка на капански китки под мотото „Да Станеш майстор в потайни доби”.
В 18.30 часа в къщата музей „Станка и Никола Икономови” е срещата с писателката Здравка Евтимова.
Час по- късно в къщата музей „Акад. Анание Явашов” Младежката театрална формация „Импулс” при читалище „Развитие“ ще представи откъс от пиесата „Женско царство” от Ст.Л.Костов. Там ще бъде открита и изложбата „Старопечатни книги” от фонда на Историческия музей и библиотека „Проф. Боян Пенев”.
А от 18 часа на 18 май до 01.00 часа на 19 май в Археологическия резерват „Абритус” ще бъдат отворени за посетители археологическата експозиция и интерактивният музей с акцент: „Нови, непоказвани находки от проучването Абритус“.
/e-Razgrad/

One Reply to “Златните китаристи на България – в Разградската „Нощ на музеите“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.