Общинският съветник Джипо Джипов дари изкуствена настилка за спортната площадка в училище „Отец Паисий“

Общинският съветник Джипо Джипов днес отново демонстрира благороден жест, като дари изкуствена настилка за спортната площадка в Основно училище „Отец Паисий“ в Разград. На официална церемония той получи свидетелството за дарение от директора на школото Мирослав Минков, в присъствието на председателя на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Одисея“ Силвия Вълева.
Само преди две седмици сдружението организира в двора на училището първия в града Великденски турнир „Спортна Одисея“, в който 100 деца от „Отец Паисий“, ОУ „Ив.С.Тургенев“, СОУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян и Ученическата спортна школа „Руси Бухтев“ се забавляваха истински в състезанията под мотото „Спортът е свобода“. При откриването на турнира директорът Мирослав Минков се обърна към общината и местния бизнес да протегнат ръка и да помогнат за възстановяването на построената преди повече от 12 години и амортизирана вече спортна площадка, на която играят не само децата от училището, но и от целия квартал.Макар и зад граница по това време, Джипо Джипов чул от електронните медии „зова за помощ“ и откликнал веднага, спазвайки поетото в началото на мандата обещание пред разградчани да дарява заплатата си на общински съветник за добри каузи. Днес пред журналисти Джипов не скри, че в жеста му има и емоционален момент – родната му къща е в непосредствена близост до училището, а самият той е негов възпитаник и с умиление си спомня игрите на двора и охлузените колене в гонене на топката.
„Ще положим заедно с децата изкуствената трева, защото е важно те да участват в подновяването на площадката и след това да я пазят“, каза Джипо Джипов. Ако времето позволи, застилането на изкуственото тревно покритие ще стане идната неделя, 21 май, от 10 часа.
„Подобни добри дела могат да сторят успелите хора – хора с характер, страст и устременост. От шест години работя на територията на Разградска област и за пръв път усещам, че не съм сама, че някой е оценил стореното от мен и е решил да ме подкрепи. Поемам подадената ръка с удоволствие и се надявам да продължим да правим невъзможното възможно“, развълнувана сподели чувствата си Силвия Вълева.
Припомняме, че това не е първият жест на Джипо Джипов към разградчани. Миналата есен той откликна на призива на родители от жк „Орел“ и им помогна в опита им да обезопасят остаряла детска площадка. Тогава обаче, някак мигновено, реагира общинска управа и с мотив, че съоръженията за игра са много опасни, кметът заповяда люлките и пързалките да бъдат премахнати. Това стана само ден преди родителите и децата заедно да положат ударопоглъщащото покритие около и под тях.
/e-Razgrad/

One Reply to “Общинският съветник Джипо Джипов дари изкуствена настилка за спортната площадка в училище „Отец Паисий“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.