Рокля на Айсун от Гимназията по облекло ще участва във финала на националния конкурс по моден дизайн

Единадесетокласничката Айсун Северинова от Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина” – Разград представи пред участниците в школата по декориране в гимназията роклята, с която ще се появи на заключителния кръг на националното състезание „Като майсторите” в категорията „Млад дизайнер”. Надпреварата „Цветята на малката Ида” е на 3 юни във Варна.Любопитен е фактът, че Айсун сама е проектирала красивата рокля, а са я изработили тя и съученичките й в ателиетата на гимназията. И още нещо прелюбопитно – в миналогодишното издание на конкурса талантливата дизайнерка стана втора и за награда бе на екскурзия във вечния Рим.
В представителната изява на школата по декорация с ръководител Пенка Маркова момичетата демонстрираха „лятна декорация на маникюр” на най-смелите си първи клиентки – тяхна преподавателка и съученичка.Специален гост на школата бе Мария Аргирова от Пловдив, която работи по проект „ Капана” – кварталът на занаятите”. В нейната открита работилница момичетата имаха възможност да изработят карвинг свещи в бароков стил.
Гости на тържеството бяха директорките на Професионалната гимназия по транспорт и строителство в Разград и училището в Ясеновец Димитричка Ангелова и Галина Георгиева.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.