Временно стесняват западния вход на Велико Търново

Западният трафик вход на Велико Търново временно ще бъде стеснен, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Мярката се налага заради строителството на нов строителен хипермаркет, разположен точно срещу градския мол. За да бъде гарантирана безопасността както на движението, така и на работещите по обекта, платното на улица „Магистрална” в посока от София към Варна ще бъде стеснено – основната лента ще бъде затворена за движение в участък от 50 метра, а трафикът ще бъде поет от изпреварващата лента.

В тази си зона натоварената пътна артерия във Велико Търново, която е част и от главното трасе „София – Варна”, е четирилентова. Движението по обратното направление – от Варна към София, няма да бъде ограничено. Временната организация остава в сила до 29 август и по никакъв начин няма да засегне автобусната спирка на линия №110, която свързва три великотърновски квартала както помежду им, така също с централната и стара градски части.

Строителството на новия строителен хипермаркет започна преди седмица. Той ще се простира върху 13 000 кв. метра. Инвестицията ще достигне 10 милиона лева, а разкритите работни места ще бъдат около 100.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.