Бонбони за смет за най-малките чистници на Разград

Общината пак ще раздава бонбони за смет на най-малките участници в традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на Разград и селата в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Акцията за тях ще е в събота, 29 април, от 9 часа преди обяд. За всеки събран отпадък всяко дете ще получи торбичка с лакомства на следните места в жк „Орел” до сградата на община Разград; в градинката до хотел „Централ” и в градинката до обръщалото в квартал “Абритус” /Водна централа/.

Кампанията за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места е с участието на граждани, фирми и обществени организации до края на тази седмица. Активно включилите се участници ще получат награди за първо, втори и трето място в категориите: „Населени места”, „Училища”, „Детски градини”, „Организации и фирми” и „Гражданско участие”, предметна награда съответно до 300, до 200 и до 100 лева. Комисия от община Разград ще извърши класирането на участниците. Награждаването на най-добрите ще е на 9 май.
Община Разград ще осигури безплатни материали /найлонови чували и ръкавици/ и специализирана техника за транспортиране на отпадъци събрани от териториите за обществено ползване в населените места /междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии/.
Заявки за материали и техника ще се приемат в община Разград на тел: 084/618 186 и „FСC България“, тел: 084/660 580.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.