С карнавал на добрите приказни герои стартира седмицата на доброто в училището в Киченица

Превантивният клуб в ОУ „Св.Св. Кирил Методий“ в село Киченица разработи и организира пет дни с различни интересни занимания, чрез които да се подпомогне изграждането на взаимоотношения на разбирателство, уважение и приятелство сред децата и да се мотивират за добри дела и толерантност. Седмицата на доброто, под наслов „Доброто е в нас” бе открита с колоритен карнавал на любимите приказни и филмови герои – децата се превъплътиха в Червената шапчица, Шехерезада, Алиса, Пепеляшка, Котаракът в чизми, Зоро, Тримата мускетари и много други.

В диалог с публиката се подчертаваха положителните качества на всеки представен персонаж. Всички участници се запознаха с известни мисли и сентенции за доброто, танцуваха и се веселиха. За старанието си при подготовката и участието в карнавала всички класове получиха награди.
В следващите дни предстоят: конкурс за рисунка „Моят най-добър приятел”, турнир по тенис на маса „Приятелство и спортсменство”, „Песни за доброто” – караоке концерт и конкурс „Стихове, приказки и притчи за доброто”.
Училищната инициатива има превантивен характер и се провежда с идейната и финансова подкрепа на Местната комисия за БППМН при Община Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.