Измислена дузпа отне на „Лудогорец“ две точки на „Българска армия“

„Лудогорец“ направи 1:1 с ЦСКА в здрав мач на „Българска армия“ и седем кръга преди края на шампионата води пред втория „Левски“ с 13 точки. Орлите показаха, че не могат да загубят на „Армията“, дори да играят само с 40-50 от потенциала си. Отделно от това съдията Стефан Апостолов се превърна в главно действащо лице, след като отсъди скандална дузпа за „червените“.
Лудогорец избра тактика без чист централен нападател. На върха на атаката беше Кафу, който изпълняваше функцията на фалшива деветка. За Орлите се завърна Натанел, който пропусна няколко мача заради контузия. Гостите имаха и силен коз на пейката, след като капитанът Светослав Дяков влезе в групата след едномесечно лечение на мускулна контузия.
ЦСКА започна малко стъписан срещата и „Лудогорец“ стигна до първа голово възможност. Течеше 8-ата мин., когато Кампаняро с удар извън наказателното поле нацели страничната греда на Китанов. Около 5 минути по-късно се стигна до много спорна ситуация пред вратата на Лудогорец. Каранга удари с лакът в лицето Моци, докато двамата се бореха за по-добра позиция. Румънецът се строполи на земята, а от устната му потече кръв. Футболистите на „Лудогорец“ поискаха червен картон за Каранга, но съдията Стефан Апостолов му показа само жълт.
ЦСКА започна добре втората част. „Червените“ играеха агресивно, но отново не успяваха да застрашат солидно вратата на гостите. Течеше 64-та мин., когато се стигна до скандална ситуация, която наклони солидно везните в полза на домакините. Десподов се опита да премине през Паломино, а защитникът на Орлите“ игра неволно с ръка като по никакъв начин не предотврати гол. Съдията отсъди дузпа, но нарушението беше извън наказателното поле. Бумал беше точен от бялата точка – 1:0 за ЦСКА.
„Лудогорец“ се нуждаеше само от десетина минута на по-високи обороти, за да изравни. Това се случи в 75-та минута, а голмайсторът беше Марселиньо. Той се възползва от перфектен пас на Вандерсон. Бразилецът пък стигна до топката след грешка на Рубен Пинто.
/e-Razgrad/
Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.