Стрес стая ще правят в ОУ„Ив. Сергеевич Тургенев” в Разград

Стая за стрес за съучениците си от първи и втори клас, в която те да могат да преодоляват напрежението и агресията, натрупали се у тях по различни поводи в ежедневния учебeн процес, ще правят каките и батковците им от шести седми клас в разградското училище „Ив. Сергеевич Тургенев”. Идеята си те обявиха след обучителното си пътуване по проект по програма „Еразъм+” в испанския град Дос Ерманас.
Айтен Кязимова, ръководител на разградския екип по проекта и преподавател по английски език в училището, представи напредъка по него до момента и оповести, че предстои още едно пътуване на разградска група в чужбина. То ще се осъществи през месец септември тази година, дестинацията ще бъде Италия. А през март догодина гости, определени от партньорските учебни заведения по проекта, ще посрещне училище „Тургенев“.
Седмокласничката Станимира Начева показа подготвената от нея презентация „Моето пътуване до Испания”. А всички останали участници в пътуването – съученичката ú Мария, и шестокласниците Кристиян и Алкин, споделиха поотделно своите впечатления от природата, инфраструктурата и гостоприемността на домакините си.
Милена Орешкова, ръководител на проекта и директор на училището, отбеляза специално, че това пътуване е било много вълнуващо за децата и те са се завърнали удовлетворени от осъществената обмяна на опит и добри практики.
ОУ „Ив. С. Тургенев” е първото основно училище в Лудогорието, спечелило проект по програма „Еразъм +“ . Движи го училище в полския град Бялисток, с училища партньори от Испания, Италия, Кипър и Турция.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.