Кръгла маса за „Наградата на херцога на Единбург”

Ученици от Основно училище ”И.С.Тургенев” в Разград участваха днес в кръгла маса, на която бе представена международната програма за личностно развитие на младежи „Наградата на херцога на Единбург”. В дискусията участваха изпълнителният директор на Фондацията „Наградата на херцога на Единбург” за България Любомира Велчева, обучените неотдавна лидери по програмата, и ученици от ОУ”Тургенев”, ПГХТБТ и други учебни заведения.
Тийнейджърите проявиха изключителен интерес към презентацията на програмата, според която те могат да приемат предизвикателства в 4 направления – физическа активност, умения, доброволчество и приключенско пътуване, за да получат бронзов, сребърен или златен медал. Единственото условие е младежите да са на възраст от 14 до 24 години и да искат да се развиват съобразно своите интереси по техен избор. Включването в тази програма на три нива им дава преимущество при кандидатстването в западните университети.
Директорът на ОУ ”И.С.Тургенев” Милена Орешкова, коята е и леценциран обучител, изтъкна пред тийнейджърите, че училището е сертифицирано с идеята да могат учениците да се развиват самостоятелно, да придобият качествата на лидери, личностни умения и компетенции, без които много трудно ще се реализират в бъдеще. Тя заяви също, че този подход на работа ще бъде въведен като начин на работа и в училището.
Учениците зададоха своите въпроси и споделиха мнения, като изразиха желание да участват в програмата, за да развият и подобрят много от своите умения и качества. Накрая си направиха селфи и получиха адреса на училището, на който могат да кандидатстват с мотивационно писмо.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.