Задържаха братя от Исперих за разпространение на наркотици, избягали от стоп палка /обновена/

Двама братя от град Исперих са задържани за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

По-късно от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна допълниха информацията с подробности. Братята са заловени вчера при специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за задържане на наркоразпространители. На КПП в покрайнините на Лудогорието полицейски служители от криминалната полиция в ОД на МВР в Разград засекли „Ауди А4“, чийто шофьор отказал да се подчини. При опит да бъде спрян, шофьорът се блъснал в полицейския автомобил и създал реална опасност за живота на служителя. След това колата се ударила в пейка край пътя и с висока скорост продължила напред.
Спукана гума принудила нарушителя да спре на километър след полицейското КПП. От колата излезли двама мъже, които с бягство се укрили в гората. В мощния автомобил полицията открила марихуана и амфетамини. Предприетото претърсване на домовете на двамата мъже, които се оказали братята В. и С. С., в Исперих и Кара Михал, както и в лек автомобил „Рено Клио“ с английска регистрация, са открити още наркотични вещества.
Няколко часа след това 26-годишният В.С. се предал в полицията. При обиск у него са открити още наркотици. Брат му – 28-годишният С.С., се предал по-късно. И двамата за задържани за 24 часа по Закона за МВР. Осъждани са многократно.
Процесуално-следствените действия по доказване на престъпната дейност на двамата братя продължава, уточняват от прокуратурата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.