Потвърдиха на втора инстанция осемте години затвор на серийния изнасилвач

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата от 8 години затвор на 37-годишния Галин Хубанов от исперихското село Голям Поровец. Отменена е само тази част, в която е определен видът на затворническото заведение, в което подсъдимият следва да изтърпи наказанието лишаване от свобода.
Окръжният съд в Разград осъди на 1 декември миналата година Хубанов за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив и за изнасилване. Със съдебния акт първата инстанция постанови Галин да изтърпи и остатъка от неизтърпяната част от една година и два месеца на предходна присъда, по която е бил условно предсрочно освободен от затвора.
Последните 11 години заради извършени от него различни престъпления от общ характер подсъдимият е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“ в затвора в Белене. Само 9 дни след излизането си от затвора, на 9 септември 2016 год. след 20,00 часа Галин забелязал жена, която се прибирала. Той я нападнал и заплашил с нож. Въпреки съпротивата й, Хубанов я накарал да му предаде всичките си пари и я изнасилил. На 10 септември, 22 часа след след инцидента, извършителят беше задържан.

Подсъдимият е обжалвал присъдата си пред Апелативния съд във Варна, който не е констатирал процесуални нарушения. Решението на втората инстанция подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.