Полицията в Дортмунд разследва „атака със сериозни експлозиви“

Полицията в Дортмунд обяви, че атаките срещу футболния отбор на „Борусия“ са със „сериозни експлозиви“.

Във вторник привечер са станали три експлозии покрай автобуса на жълто-черните, който се е насочвал към стадион „Сигнал Идуна парк“ за мача с „Монако“ от четвъртфиналите в Шампионската лига. Инцидентът е бил около час преди двубоя в близост до хотела, в който е настанен отборът в Хьохстен – в покрайнините на града, на около 10 км от стадиона.

Заради станалото мачът беше отложен за сряда в 19.45 ч. българско време.

От полицията обявили, че експлозивите са били скрити в храсти, съобщава ДПА. В разследването са използвани дронове за оглед на терена около хотела. При акцията е открит „подозрителен пакет“.

Трите експлозии за довели до счупване на прозорци в задната част на автобуса. Пострадал е един от футболистите – испанският национал Марк Бартра. Защитникът е бил откаран в болница с травма на ръката.

„Стоях в задната част (на автобуса) до Марк Бартра, който беше ударен от парчета от счупеното стъкло. Автобусът се беше качил на главния път, където стана експлозията“, заяви вратарят Роман Бюрки пред швейцарския „Блик“.

„Целият отбор е в шок“, каза изпълнителният директор на „Борусия“ Ханс-Йоахим Вацке.

Привържениците на 80-хилядния „Сигнал Идуна парк“ са били евакуирани без инциденти.

Феновете на „Монако“ скандираха „Дортмунд, Дортмунд“. В социалните мрежи се организира кампания сред местни жители за настаняването на гостуващи запалянковци.

От „Борусия“ популяризираха темата чрез профила си в „Туитър“ и благодариха на привържениците на „Монако“ за подкрепата.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.