Премиерът Герджиков за проекта „Лудогорец”: Зашеметен съм!

„Зашеметен съм от това, което виждам! Ако преди 10 години някой ми беше казал, че Разград ще стане Меката на българския футбол, щях да го обявя за луд. Но „Лудогорец” стана хегемон у нас и е отборът, с който се гордеем на европейската сцена.“ Това каза днес служебният премиер проф. Огнян Герджиков, който бе официален гост при откриването на разширението на спортната база на футболната академия на българския шампион „Лудогорец“.„Това е пътят, който трябва да следват всички в българския спорт. Да се обръща внимание на детско-юношеските школи, защото без тях няма основа за високи постижения. За съжаление много спортни бази в България бяха запуснати, децата се отчуждиха от спорта. А това, което прави „Лудогорец”, е достойно за подражание“, обяви премиерът.Заедно с братята Кирил и Георги Домусчиеви и с кмета на Разград д-р Валентин Василев професор Герджиков преряза лентата на разширения комплекс, а русенският митрополит Наум отслужи водосвет.На изключително стилната церемония при откриването на базата бяха още областният управител Манол Кившанов, народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, членът на Изпълкома на централата Емил Костадинов, спортният директор на „Левски“ Даниел Боримиров, селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов, спонсори, приятели и много привърженици на „Лудогорец“.„Щастлив съм, че достигнахме до този прекрасен миг за историята на нашия клуб. Стъпка по стъпка реализираме мечтите си – мъжкият отбор, децата и юношите имат вече сериозни успехи, а ние пък успяваме да им оситурим всичко, което им е необходимо, за да постигат тези успехи“, каза по време на откриването собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев.
„Общо 25 милиона лева сме инвестирали в тази база. Само разширението струва 15 млн. лева“, обяви Домусчиев. И допълни, че вложенията в материална база продължават. Успоредно с изграждането на „В сектор“ и сектора за гости на стадион „Лудогорец арена”, ще продължи и строителството в комплекса „Гнездо на орли”. След като там вече са пуснати в експлоатация новите терени, ще бъдат изградени и хотел-общежитие за младите играчи, както и медицински център за възстановяването им.

„Целта ни е да създадем възможно най-добрите условия за работа и се надяваме селекционерите и треньорските щабове на формациите в академията да докажат, че го има българския треньор и да имаме нова генерация Марселиньо“, разкри Кирил Домусчиев.
Собственикът на „Лудогорец“ отказа да коментира обвинения от среди, свързани с ЦСКА, че пречи на червения отбор. „Театърът в българския футбол е прекалено много, а всеки трябва да гледа себе си. Ако аз участвам някъде или правя нещо, то се разбира и се вижда. Казах, че ще строя база, построих я. Казах, че ще строя стадион, правя го. Не ме занимавайте с мненията и интригите на хора, известни със своята неизвестност.”, отсече Домусчиев.

Георги Домусчиев призна, че е завиждал на големите европейски клубове по време на гостувания там на „Лудогорец“ като участник в Шампионска лига. „Но днес съм горд, че и нашите деца, децата на „Лудогорец“, вече имат възможност да се радват на такива чудесни условия“, разкри чувствата си той.

Празничният ден продължи с финалната среща на Първия международен юношески турнир по футбол за деца, родени през 2002 година, VIVACOM Cup. 15-годишните момчета на „Цървена звезда“ измъкнаха трудна победа над връстниците си от академията на „Лудогорец“ след нулево равенство в редовното време и 4:3 след дузпи. Мача изгледа от новата 2000-на трибуна и премиерът Огнян Герджиков, който след това връчи награда за феърплей на отбора на „Ботев“ – Пловдив. Наградите на най-добрите вратар, защитник, полузащитник и нападател в турнира връчиха съответно Влади Стоянов, Козмин Моци, Светльо Дяков, и Марселиньо.
В инициативите за откриването на новата база на детско-юношеската академия на „Лудогорец“ днес бе и благотворителният мач в помощ на легендата на разградчани Захари Минчев.

По-рано през деня премиерът Герджиков засади чинар в в Градския парк. Той се включи в инициативата на второкласници от ОУ “Васил Левски“ за Седмицата на гората. Там бяха засети общи 10 фиданки, осигурени от „Горско стопанство“ – Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.