„Музейко“ прави децата на Разград изобретатели

Интерактивният Детски научен център „Музейко“ гостува до края на октомври в Разград с пътуващата изложба „Изобретенията“. В продължение на шест месеца в една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ деца и семейства от Лудогорието ще могат да разгледат интерактивните модули, които по изключително атрактивен и забавен начин представят най-големите научни открития на ХІХ и ХХ век. А входът е безплатен.

Изложбата в стъклената зала на галeрията откри директорът на „Музейко“ Бистра Кирова, която разказа, че първият в Източна Европа Детски научен център показва на децата, че науката може да бъде забавна, да им даде възможност да експериментират и да усетят, че всяко едно от тях може да бъде изобретател. От създаването си досега – за година и половина, „Музейко“ е посетен от над 18 000 човека.

Стела Ковачева от сдружение „Образование и бъдеще“, което е инициатор „Музейко“ да пристигне в Разград, каза, че изложбата дава на децата уникалната възможност да докоснат мечтата си, защото „когато пишеш – запомняш, когато слушаш – разбираш, а когато правиш – научаваш“.
Децата, победители във фотоконкурса, организиран от сдружението „Образование и бъдеще“, разказаха за впечатленията си от посещението си в „Музейко“ и пожелаха на всички свои връстници да посетят света на изобретенията и мечтите.
Изложбата ще бъде отворена всеки ден от вторник да събота включително, а заявки за групови посещения на класове или училища се приемат на e-mail: slavova@muzeiko.bg; тел. 0888 007 100 – Диана Славова.

Входът за изложбата е свободен благодарение подкрепата на: Никола Николов, ADM, „Пилко“, „Амета“, „Техноматикс“, „Фарматийм“, „Holiday news“, ПФК „Лудогорец“, Йордан Тачев, Ротари клуб – Разград, Сдружение „Лудогорие“ и логистичен партньор „Gopet Trans“.

/e-Razgrad/

One Reply to “„Музейко“ прави децата на Разград изобретатели”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.