Участници от „Твоят час” се запознаха с работата на областния информационен център

Ученици в 10-ти и 11-ти клас и техни преподаватели от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” се запознаха с работата на Областния информационен център в Разград.
Момичетата и момчетата са обучаващи се в групите по интереси „Бизнесът в моя град” и „Политика-икономика-предприемачество” по проект „Твоят час”.

Светлин Симеонов, главен експерт по регионално развитие в областната управа ги запозна с функциите на администрацията и мястото й в структурата на държавата, с това как се разработват стратегическите и планови документи на областно ниво и представи инициативи и дейности в подкрепа на регионалното развитие на Лудогорието. Симеонов направи преглед и на участието на институцията като бенефициент и партньор на неправителствени организации по програми и проекти с национално и европейско финансиране.

От своя страна управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов разказа за дейността и услугите на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България и за нейната актуална обща инициатива „Заедно за Европа” и основните събития от кампанията, които ще се осъществят от ОИЦ в Лудогорието. Гостите бяха поканени да да участват в конкурса за фотоколаж „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно”, победителите в който ще получат цифров фотоапарат и таблет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.