Надежда Йорданова – железният кандидат на „Да България!“ за Разград

„Учих и работих в чужбина. Виждах потенциала в държавата, но виждах и как светът около нас се смалява, а ние се задушаваме. Ставаше все по-трудно и по-трудно да се работи и живее. Това ме гневеше.В един момент осъзнах, че няма да стане с мърморене. Върнах се у дома и без колебание се присъединих към идеята на министър Христо Иванов, който ни показа, че стените не само могат да бъдат местени, но даже и разрушавани – когато човек устоява принципите си без колебание. И в момента ние от „Да България!“ се борим за всеки глас: от врата на врата, от магазинче на магазинче. Но това е битката за нашето бъдеще, а знам, че можем“. Така представи мотивите си за влизането си политиката на среща със съмишленици Надежда Йорданова – водачка на листата кандидати за народни представители за Разград на една от най-младите политически сили у нас.
Редом с нея в кафе „Филхармония“ бяха разградчанката Антоанета Цонева, шеф на предизборния щабна „Да България“ водач на листата в 23-ти избирателен район – София и Иво Мирчев, водач на листата в Добрич.
„Това е моят град, това е моето място, тук са моите близки, но Надя ми показа колко е смела като се кандидатира именно от тук. Убедена съм – тя е железният кандидат на „Да България!“ за народен представител от Разград. И дойдох да поискам и от мое име подкрепа за нея на 26 март.
Като юрист Надя успява да ни опази от изумителната пропагандна машина, която работи абсолютно безпощадно срещу нас персонално и „Да България!“. Вероятно обаче не сме толкова малки и незначителни, щом са впрегнати медийните бухалки на Пеевски. И Надя е нашето страхотно оръжие в тази битка – с юридическата си експертиза и страхотното си самообладание зад миловидната си усмивка. Да, тя е железният кандидат! Но е нужна вашата подкрепа – особено в труден район като Лудогорието!“, призова разградчани Цонева.

Надежда Йорданова накратко описа близкото бъдеще – на „Да България!“ и своето – в парламента:
„Влизаме в Народното събрание с няколко приоритета. Тази година ще се случат две много важни неща, които ще определят дали в България ще има справедливо правосъдие в следващите пет до седем години. Първото е изборът на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет. 11 души немагистрати. Тази квота се избира с две трети мнозинство в Народното събрание. И ние там ще задаваме верните въпроси към кандидатите, да попречим на статуквото да си избере подобни на тях членове в съвета. И това ще се случи буквално в първите месеци от живота на новия парламент.
Другото важно нещо е изборът на председател на Върховния административен съд. Ще настояваме това да се случи с ясни, прозрачни процедури, така че да намерим точния кандидат. Защото ВАС контролира работата на министрите, кметовете, общинските съвети и всички изпълнителни агенции. Това е институцията, която кара администрацията да работи законосъобразно.А първото нещо, което лично аз ще направя, след като получа удостоверението си за избран народен представител, е да внеса проект за закон, който ще дава право на всеки един от нас да си търси по съдебен път обезщетенията за вредите, които е претърпял от отменените назаконосъобразни актове на администрацията. Сега общинските съвети приемат незаконни наредби за по-високи такси, те падат после в съда, но ние нямаме право да си търсим надвзетите пари в съда.“
И още: „Разград и областта не са оазис в държавата. И тук хората изпитват на гърба си тормоза на администрацията. Това трябва да променим. Но другият сериозен, залял вече и Лудогорието проблем, са наркотиците. Ще настоявам за законодателни промени и в тази насока, каза още водачката на листата на „Да България!“.

„За да не ни се случват неща като с Корпоративна търговска банка, ще направим така, че България да бъде част от Международния банков съюз, защото тогава тук ще има европейски банков надзор. В момента, в който се учреди „Да България“, ние поискахме с официално писмо до президента и служебния премиер синдиците на тази банка да бъдат уволнени веднага. Засега те мълчат, но след 26 март ще им се наложи да отговарят. Защото в парламента ние ще направим всичко възможно да наложим и в България върховенство на правото.
Заплатите и пенсиите може да растат, само ако се спрат кражбите. По наши изчисления само от обществени поръчки годишно у нас се крадат 2 500 000 лева. Ако на това се сложи край, може да имаме и три магистрали „Хемус“, и 8 тунела годишно.
Върховенство на правото ще създаде конкурентна среда за бизнеса и нови работни места. В момента у нас се отчита счетоводен ръст, а в действителност България живее на европейски допинг от европейските фондове, които пък се концентрират в малката група едри фирми, ангажирани с големи инфраструктурни проекти или малка група едри земевладелци. Българските домакинства, малките и средни фирми не могат да споделят този растеж, защото той не е разпределен справедливо“, категорична бе Антоанета Цонева.

„Да България!“ Ще работи и за ограничаване на абсолютната власт на главния прокурор чрез негови задължителни отчети, намаляване на мандата и законово ограничаване на възможностите му да прилага „телефонното право“. И появата у нас на независим прокурор, който да отговаря за разследванията за корупция.
На въпрос от залата как „Да България!“ ще излезе от Фейсбук и интернет изобщо и ще стигне и до последния човек на село, Надежда Йорданова каза, че работата за изграждане на „Да България!“ като сериозен политически субект започва още на следващия ден след изборите на 26 март с изграждането на местни структури в различни кътчета на страната. Добрата новина била, че към нова политическа сила като „Да България!“ се присъединявали изключително много млади хора.
„Но на преден план сега е вашето доверие за избор на народни представители от „Да България!“ с бюлетина N16 в следващия парламент!“, обърна се накрая към хората в залата Надежда Йорданова.

А на самата нея й предстои още нещо преди изборите идната неделя. На 21 март на Ларгото водачката на листата на „Да България!“ Надежда Йорданова ще посрещне заедно с разградчани пролетта и ще подари на всеки цвете и надежда.

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.