Ролев изоставя плакатната агитация, прави от хартията тетрадки

Кандидатите на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” в Разград се отказват от плакатната агитация. Това обяви водачът на листата на коалицията Теодор Ролев.
Бизнесменът – собственик на печатницата „Разград Полиграф”, изчислил, че за да победи в плакатната война по афишорките са му нужни 50 000 плаката. „Не се спазват законовите изисквания, плакати се лепят по дърветата, по спирките, по електрическите стълбове. После те се късат, разхвърлят се по земята и се носят от вятъра навсякъде и замърсяват градската среда, обясни кандидат-депутатът.
Ролев и колегите му решили вместо да отпечатват образите си, да използват хартията за нещо полезно. В замяна на отказаните плакати вече са изработени 13 000 ученически тетрадки, които политиците ще дарят на Регионалното управление по образованието в Разград, за да ги раздаде на социално слаби деца от областта.В региона има много талантливи, но бедни деца. Случвало ми се е да готвя за олимпиада отличници, които не могат да си купят нужните им за училище пособия, обясни Ивелина Христова, преподавател по химия, която е част от листата на реформаторите. Христова е съпруга на шефа на инспектората по образованието в Разград Атанас Дончев. И тя, и колегите й обясниха, че от ведомството на МОН вече са изразили принципното си съгласие да получат дарението.
Кандидатите от реформаторската листа обясниха, че тетрадките са партийно дарение и разходите за тяхното отпечатване ще са за сметка на държавната субсидия за политическа дейност. Подарък обаче може да стигне до децата и след края на предизборната кампания, защото договорите за дарения тепърва предстои да се съставят.
Ние нямаме нужда да се да се рекламираме със снимките си, защото сме разпознаваеми в града, в който живеем. Ще продължим кампанията си с агитация от врата на врата и срещи с хората лице в лице, обясни Теодор Ролев.

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.