За последните четири години БЧК е помогнал на 19 121 души в Лудогорието

За времето от 2013 до 2016 г. БЧК в Разград е подпомогнал общо 19 121 души от всички групи: деца с увреждания, деца в риск, семейства, отглеждащи деца в неравностойно състояние, хора с трайни увреждания, самотно живеещи възрастни и бездомни, обяви в отчета си д-р Владимир Заимов, който бе преизбран за председател на областната организация.
В Лудогорието са изградени 7 общински организации на БЧК, стана ясно още на отчетно-изборното събрание в хотел „Лес“. Разградската наброява 4018 души. Отчетен бе нарасналият капацитет на общинските ръководства на БЧК в Исперих, Кубрат, Самуил,Цар Калоян и Завет. През последните 4 години червенокръстката организация не е спирала работата по привличане, обучение и ефективното използване на доброволци от различни възрастови, професионални и социални групи, които в БЧК в момента са 438, а в младежкото формирование – 125. Всички те заедно през отминалите четири години са отработили близо 14 000 часа безвъзмезден труд.
Гости на форума бяха д-р Николай Чобанов – член на НС на БЧК, представители на държавната и местната власт и на различни партньорски организации.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.