Две са вече жертвите на атентата в Югоизточна Турция

Жертвите на атентата, който беше извършен снощи в Югоизточна Турция, се увеличиха и загиналите вече са двама. Атаката с кола бомба беше осъществена срещу жилищен комплекс за служители на съда в град Вираншехир, област Шанлъурфа.

Едната от жертвите е син на секретаря на градския съд. Другият загинал е пазачът на комплекса, който е бил полицейски служител. Ранените са 15 души, като състоянието на един от тях е критично, съобщи валията на Шанлъурфа Гюнгьор Азмитуна.

Турската полиция е арестувала 26 души, за които се предполага, че са замесени в атентата. Издирва се младеж, който според свидетелите е паркирал колата бомба пред комплекса и се предполага, че е извършителят.

В около 18.30 часа снощи колата, натоварена с експлозиви, беше взривена. От мощния експлозия бяха разрушени десетки сгради и се образува дълбок ров, съобщиха турските медии. Все още никой не е поел отговорнос за атаката.

Турският министър на правосъдието Сюлейман Сойлу заяви, че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи. Върху разрушените сгради бяха окачени турски знамена.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.