Лудогорец се препъна в Копенхаген – 1:2

Лудогорец изненадващо загуби с 1:2 от Копенхаген на стадион „Васил Левски“. Задачата на Орлите ще бъде много трудна, защото им трябва да вкарат поне два гола в Дания след седмица, но все пак попадение на Кешерю съхрани малки шансове.
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе принуден да направи смяна в последния момент. На мястото на контузилия се Джоди Лукоки по крилото започна Върджил Мисиджан. По левия фланг на защитата пък игра Натанаел, чиято подготовка бе форсирана последните дни, за да бъде на линия срещу датския шампион. Това прати Йордан Минев по другия фланг. В състава на гостите братът на Неманя Матич – Урош, който бе привлечен през зимата, зае мястото в центъра на терена на продадения на Вердер Бремен Томас Дилейни.

Началото на мача бе шокиращо за Лудогорец. Копенхаген откри резултата още при първата си атака, като това стана по нелеп начин. Не бяха изтекли и 85 секунди, когато гостите изпълниха корнер, датчанин продължи с глава топката назад, като тя изненада Абел Анисе, който се оказа на пътя й, нямаше време да реагира и с тяло я вкара в собствената си врата.

В 52-та минута Копенхаген вкара втори гол. Тогава датчаните разиграха заучено положение отдясно и топката отлично бе върната към Туту в наказателното поле, който стреля без забавяне в долния десен ъгъл на Стоянов, който успя само да докосне тупкащата топка, но не и да я отклони – 0:2. Треньорът Георги Дерменджиев реагира веднага, като пусна в игра голмайстора на тима Клаудиу Кешерю. Това не даде бърз резултат, но румънецът все пак си свърши работата по-късно. В 80-та минута на терена се появи и последното попълнение на Лудогорец Жоао Пауло. Веднага след това Натанаел центрира отляво, Марселиньо с каратистки удар от въздуха прати топката в напречната греда, което прати вратаря Олсен зад голлинията, а хитрият Кешерю от един метър я добута в мрежата. Голът даде криле на Лудогорец, но времето бе твърде малко, а и опитите на Орлите твърде припрени.
/e-Razgrad/
Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.