Без коли на „Тракия“ при Бургас и на „Хемус“ при Ябланица

Снеговалеж и виелици наложиха затварянето на части от магистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и на други пътни отсечки в страната.

Изцяло затворена е автомагистрала „Тракия“ в отсечката Зимница – Бургас. Това съобщи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Губернаторът обясни, че метеорологичната обстановка в региона се влошава.

Затворен е и пътят Царево – Резово. С ограничено движение са Ришки и Айтоски проход. По пътя Бургас – „Петолъчката“ могат да се движат автомобили до 12 тона.

Останалите пътища в областта все още са проходими при зимни условия.

„По пътя Бургас – Поморие е възможно да има ограничения, тъй като снегонавяванията са силни и видимостта е силно намалена, но все още пътят не е затворен“, каза областният управител на Бургас.

Той предупреди, че заради влошаващата се метеорологична обстановка може да бъдат затворени и други пътища в областта.

Почти всички пътища за населените места в община Айтос са затворени, съобщи кметът Васил Едрев. Той обясни, че се пропускат единствено автомобили за спешни случаи, като линейки и други, съпроводени със снегопочистваща машина.

„Обстановката се влошава с всяка изминала минута, вятърът духа и започва да образува преспи по четвъртокласната пътна мрежа и движението е преустановено, почти навсякъде“, каза Едрев. Той посъветва шофьорите да не предприемат пътуване, защото пътищата са затворени.

От АПИ съобщиха и че е ограничено движението на всички видове автомобили в отсечката София – Ябланица заради снегопочистване. Забранява се и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по „Хемус“ в посока София. Причината са аварирали тирове в района на Витиня.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.