Легално пиратки в Лудогорието – само в 11 магазина

Само 11 магазина на територията на Лудогорието имат право да продават пиротехнически изделия с увеселителна цел. Седем са магазините в Разград, по 2 има в Кубрат и Исперих. И всички те се водят на отчет в Областната дирекция на МВР.
Органите на реда вече са взели мерки, за да попадат „бомбичките“ в ръцете на малолетни и да се предотвратят неприятни инциденти.
Собствениците и продавачите на магазините са получили писмени разпореждания да не продават фойерверки от първа категория на лица под 12 години, от категория 2 – на лица под 16 години и от категория 3 – на лица под 18 години.
Нарушенията на забраните се наказват с глоба от 1000 лева или имуществена санкция от 5000 лева.
Извършват се ежедневни проверки в търговската мрежа, пазарите и импровизираните сергии за да се предотвратят продажбите на пиротехнически изделия на места, които нямат надлежно издадени полицейски разрешения за търговия.
Ще има полицейско присъствие на обществени места, в районите на училища, социални домове, здравни и лечебни заведения, за да няма хвърляне на гърмящи пожароопасни стоки. Нарушителите ще се наказват с глоба от 500 до 2500 лева.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.