Михаил Тодоров предлага Деня на Разград да бъде неработен

Организирам подписка за обявяването на 28 януари – Ден на Разград, за неприсъствен и неработен ден на територията на общината, обяви на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ Михаил Тодоров.
Ако това стане, ще бъдат почетени по подобаващ начин героите, дали живота си за Освобождението на Разград. С всяка следваща година празничната програма става все по-богата и ако хората са свободни, повече от тях ще мога да я видят и участват в нея, мотивира се депутатът.
В подкрепа на идеята си той изброи немалко от големите градове в страната, където празниците са неработни дни: Варна, Силистра, Добрич, Плевен, Враца, Кюстендил, Пловдив, Кърджали, Велико Търново…
По закон предложението за подобно решение пред Общинския съвет прави кметът. Ако подписката получи нужната подкрепа, аз ще подготвя докладната и ще я предам на кмета за внасянето й още на януарската сесия през 2017 година, каза днес Михаил Тодоров. Според него, ако всичко мине според очакванията, още следващият 28 януари може да бъде неприсъствен и неработен на територията на община Разград. Любопитна подробност обаче е фактът, че 28 януари 2017 година е събота.

Подписката ще бъде в офиса на ГЕРБ в Средношколското общежитие, ако има желаещи, ще могат да я разпространяват сред колеги и съкварталци, ще я има и в интернет. Надявам се на интерес към сред разградчани към нея, ще събираме подписи до средата на януари, съобщи още М.Тодоров.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.