Премиерът уволнява всички, организирали партито в Несебър в Деня на национален траур

Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Разпореждането е към министъра на земеделието и храните, в чийто ресор са участвалите в събитието регионални структури.
Директорът на Регионална дирекция по горите-Шумен инж. Емил Гелов ще бъде освободен, заради организирането на тържество в деня на национален траур. Това обяви министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.
„Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система , чак след това на други неща“, коментира тя.
От думите й стана ясно, че могат да бъда освободени и други представители на определени държавни институции, ако стане ясно, че са участвали в организацията на тържеството.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.