От днес 40 човека в риск получават топъл обяд в трапезария в жк “Орел“

Община Разград предоставя топъл обяд на 100 лица в риск, като дейностите се финансират по процедура за безвъзмездна финансова помощ по два проекта, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Предвид рисковете и проблемите на голяма част от хората, които имат право на топъл обяд по тези програми – възрастни и лица с увреждания, а и за да е близо трапезарията до домовете им, община Разград организира алтернативна форма на предоставяне на храната в обособено за целта помещение в жк „Орел“. Реално в новооткрития пункт за раздаване на храна, услугата се предоставя на близо 40 ползватели. Днес те получиха за обяд риба като основно ястие, супа и хляб по случай Никулден.
По повод днешния празник, за трима именици в трапезарията имаше персонални подаръци от СНЦ „Одисея” с председател Силвия Вълева. Сдружението, чрез немската фондация ”Феломена”, осигурява за поредна година дарения – дрехи, обувки, завивки за нуждаещите се потребители по проектите, като от днес започва и раздаване на предоставените тази година помощи.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.