Правителството одобри Стратегията за развитие на Исперих

Министерството на земеделието и храните одобри новата Стратегия за развитие на община Исперих „Водено от общностите местно развитие” на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
Председателят на Управителния съвет на МИГ-Исперих Даниел Димитров, получи от премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева споразумението за финансиране на Стратегията, на официална церемония в Гранитна зала на Министерския съвет.
Общата стойност на финансовата помощ, която Местната инициативна група (МИГ) – Исперих ще получи за нейното прилагане възлиза на 5 232 000 лева.
В рамките на Стратегията МИГ – Исперих ще приема местни проекти за: „Краткосрочен обмен на опит и посещения в земеделски стопанства”; „Инвестиции в земеделски стопанства”; „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти”; „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности”; „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, свързаната с тях инфраструктура и „Исперих – отворени пространства, привлекателна жизнена среда, съхранено наследство, култура, природа”.
Паралелно, по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд ще се приемат местни проекти по мерките „Развитие на предприемачеството” и „Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности”.
Проектите, финансирани от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” и Европейския фонд за регионално развитие ще бъдат по мярка „Капацитет за растеж на МСП”.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.