Отборът на кмета победи в баскетбола на Коледния учителски турнир

Отборът на община Разград, с кмета на града в състава, спечели баскетболната надпревара – част от традиционния Коледен учителски турнир .
Любопитното е, че точно като футболния „Лудогорец”, баскетболистите на общината станаха шампиони от раз. Но, макар и новобранци в турнира, успехът вероятно има сериозно обяснение в състава: д-р Валентин Василев е „проходил” на баскетболната площадка и го доказа с успешни стрелби за тройка; зам.-кметът Ердинч Хасанов първо е завършил Националната спортна академия и после – Стопанската академия Свищов; кметът на Гецово Пламен Пантилеев пък е футболен съдия.img_7872
До първото място на почетната стълбичка общинарите стигнаха след победи над ОУ „Ив.С.Тургенев” и на финала – над отбора на Ученическата спорна школа, който пък бе победил преди това тима на Езиковата гимназия.
Дамския турнир спечели отборът на ОУ „Ив.С.Тургенев”, след трудна победа над съперничките от Гимназията по биотехнологии.
В Коледния учителски турнир в община Разград ще участват общо 42 отбора в четири вида спорт: волейбол, баскетбол, бадминтон и футбол – жени. Организатори са Регионалното управление на образованието – Разград и ОК „Спорт в училище – Разград” със съдействието на Ученическата спортна школа „Р. Бухтев” – Разград, в чиято спортна зала ще се проведат всички състезания.
Най-многолюден /пак по традиция/ е турнирът по бадминтон – 19 отбора, после са волейболистите с 14 отбора. Мъжкият баскетбол се представи с четири отбора, женският – с два.
С отбори във всички спортове участва ОУ „Ив. С. Тургенев”- общо 7 в двата пола, което е сериозна заявка за първото място в комплексното класиране. С по 5 отбора се включва ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, а с по 3 тима – УСШ „Р. Бухтев”, СУ „Хр. Ботев” и ОУ „Отец Паисий”.
Новобранец в Коледния учителски турнир е и дамският отбор по волейбол на ДГ „Лудогорче”. На 5 декември ще се изиграят срещите по футбол при жените, а на 6 и 7 са предварителните срещи по волейбол, като на 13 декември са финалите. По традиция Коледният учителски турнир завършва с бадминтон, за който са определени датите 14 и 15 декември. Всички състезания започват от 16.00 часа в спортната зала на УСШ „Р. Бухтев”, по-популярна като зала „Лудогорец”.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.