Т-образното кръстовище до автогарата – тапата на входа на Разград

Т-образното кръстовище до автогарата в Разград не от вчера е едно от най-невралгичните в града, но с всеки изминал ден става все по-изнервящо място за шофьорите. Особено за приближаващите го по ул. „Любен Каравелов” /от към моста/ с намерението да завият наляво по бул. „Априлско въстание” – в посока Шумен. Това в часовия пиков пояс от 16.30 до 17.30, е мисия невъзможна. Не за минута или две, а за време в много пъти повече.
В последните години все по-често се чуваха гласове, че общината в Разград трябва да изгради тук светофари. Това така и не се е случи. Но, може е да за добре. Всеки шофьор знае, че кръговите кръстовища са с много по-голяма пропускателна способност, защото потокът коли не се къса от червени светлини и защото колите в кръговото завиват само и единствено надясно. Справка: само до преди година тапа като до автогарата имаше и пред блок „Пеперуда“, но сега е различно, именно заради превръщането на Т-образното кръстовище там в кръгово.
img_7617-1296-x-864Предстои идната сряда група общински съветници да направят оглед какво е състоянието на уличното осветление в града, особено на невралгични кръстовища и главни пътни артерии. На заседанието миналата седмица на Постоянната комисия по устройство и развитие на територията и транспорт към ОбС бе изрично подчертано, че се приемат предложения за изготвяне на маршрут на проверяващите и начини за решаване на констатирани проблеми. В тази връзка e-Razgrad.bg прави конкретно предложение на съветниците: да бъдат инспектирани Т-образното кръстовище до автогарата, Т-образното кръстовище до „Билла“ и кръстовището на последния светофар на изхода от Разград към жп гарата. Според нас и на трите места изграждането на кръгови кръстовища би премахнало тапите в автомобилния трафик.
E-Razgrad.bg e готов да предостави на общинските съветници и други предложения, които нашите читатели ще ни изпратят на електронната поща на сайта: еrazgrad@mail.bg.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.