Детско тържество за Деня на християнското семейство в Кубрат

В ритуалната зала на читалището в Кубрат се проведе детско тържество по повод Въведение Богородично – Деня на християнското семейство и християнската младеж. То бе организирано от читалищната библиотека в града. В него участваха третите класове при СУ „Христо Ботев“ с класни ръководители Нели Добрева, Зоя Калинова и Татяна Попова.
Тържеството бе открито от секретаря на читалището Гинка Денчева, която обясни същността на празника. Водещи бяха ученичките от шести клас Анелия Димитрова, Йонна Пешева и Станислава Стефанова. Децата участваха със стихотворения, песни, рисунки на тема „Моето семейство и аз“. Имаше още драматизация в съвременен вариант на приказката „Дядо и ряпа“ и забавни игри.
Библиотекарките Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова бяха подготвили специален кът на тема „Предмети и оръдия на труда от миналото на българина“. Те разказаха на децата как точно са били използвани, прочетоха им пословици и поговорки.
В състезанията „Грижовни майки“ и „Сръчни бащи“ участваха и някои от поканените родители на децата. Участниците от вокалната група към читалището с ръководител Гинка Денчева изпяха песента „Моето семейство“. Накрая имаше почерпка за всички.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.