„Терористи” взривиха кола на бензиностанция в Стражец

Двама „терористи” взривиха кола на бензиностанцията на село Стражец край Разград, след това с „мръсна газ” с втора кола се изнесоха от района на атентата. Видял съмнителна кола близо до колонките, служител на бензиностанцията отива да види за какво става въпрос. В този момент автомобилът гръмва, мъжът е тежко ранен. Нанесени са значителни материални щети на бензиностанцията и две паркирани на близо коли.img_7748-1296-x-864
Сигналът за „терористичния акт” – част от мащабно учение на силите на Областната дирекция на МВР, пожарникари, спасители, лекарски екипи на „Спешна помощ” и експерти от областната и общинската администрация в Разград, е подаден на тел. 112 и при дежурния в ОД на МВР точно в 8.00 часа тази сутрин.
Силите на реда превеждат веднага в действие мерки за овладяване на ситуацията и последствията от нея –влиза в сила планът за противодействие на тероризма.
На мястото на инцидента първо пристигна полицейска кола, веднага след нея линейка, с която „раненият” бе транспортиран до болницата. Районът на „атентата” бе отцепен. Оперативните служби започнаха заградителни действия по пътищата в общината, две патрулки се устремиха в посока на изчезналите терористи.
През това време огнеборците загасиха обхванатата от пламъците кола.img_7739-864-x-1296
Движението и по двете платна от Разград към жп гарата бе спряно, защото в района „изтича” газ.
Според сценария на учението, извършителите на атентата са заловени за по-малко от два часа с активното съдействие на полицейските управления от цялата област.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.