Шумна маркировка и светофар с „бягащ човек“ ще се появи на входа на Стражец

За да се спазва въведеното ограничение от 50 км/ч за автомобилите при наличен надлъжен наклон, напречно на двете платна на пътя на кръстовището на входа на село Стражед от Разград към жп гарата ще се изгради „шумна маркировка“. На невралгичното място ще бъде изграден и светофар със светлинна сигнализация тип „бягащ пешеходец“ с LED светлини, която ще бъде монтирана на метални конзоли. Допълнително насочено осветление ще прави напълни видими за водачите в сумрака и при мъгла двете пешеходни пътеки на Т-образното кръстовище. А метални парапети по протежението на разделителната ивица ще насочват хората да пресичат само на пешеходните пътеки. Това бе днес прието единодушно на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в Лудогорието.dscn9188
На прага на зимата инж. Иван Иванов от Областното пътно управление увери членовете на комисията, че от 1 ноември колите, техниката и служителите на предприятието са в режим на зимно поддържане. За нормалната проходимост на пътищата в Лудогорието ще помагат 87 специализирани /сред тях и три роторни снегорина/ и оборудвани за целта машини. По републиканската пътна мрежа в областта ще има 14 места, на които ще бъде позиционирана изнесена техника преди очакван снеговалеж.
Единственият проблем пред Пътното идвал от арендаторите на земеделски земи, които настоявали да им бъде плащан наем, ако в техните ниви бъдат монтирани снегодзадържащи парапети, оплака се инж Иванов. По тази причина досега са изградени само половината от общо 5 км снегозащитни съоръжения по пътищата Русе-Варна, Разград-Търговище и Разград-Исперих.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.