75 са спасителите доброволци в Лудогорието

Общият брой на доброволците в Разградска област е 75. Общините Кубрат, Исперих и Завет са преминали и трите модула на обучение на доброволните формирования. Доброволците от Цар Калоян, Разград и Самуил са преминали първия модул на обучение. Единствено в община Лозница не е изградено доброволно формирование. Предстои там да бъдат регистрирани 15 доброволци. Това стана ясно днес по време на семинара „Ролята на ръководителя за функционирането на доброволното формирование“ ръководен от зам.-областния управител Нурие Црънгалова.

В занятието участваха представители на общините от Лудогорието, имащи задължения по Закона за защита при бедствия, служители на областната администрация и служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
На семинара бяха дискутирани въпроси относно актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта: брой доброволци, преминато или предстоящо обучение, екипировка, застраховки, готовност за участие в превенцията, ограничаването или ликвидиране на произшествия, както и мястото на всеки един член в съветите и принципите на взаимодействие и добра комуникация между институциите за правилното и навременно прилагане на политиките за защита на населението, както и на програмите за превенция на критичната инфраструктура.
Семинарът е в съответствие с изискванията на Плана за изпълнение на Стратегията за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в България.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.