Посрещаме атракционния влак Варна–Разград–Русе с програма на жп гарата, в трена от тук ще се качат 16 души

Утре, 22 октомври 2016 г.,е денят, в който на жп гара Разград ще спре атракционният влак. Парният локомотив ще тегли композицията от Варна до Русе, а идеята за емоционалното пътуване е на Българските държавни железници по повод 150 –годишнината от откриването на първата железопътна линия у нас.
От гара Варна ретро влакът ще тръгне в 8:15 часа и ще пристигне на другата крайна гара Русе в 15:30 часа. Той ще спира във всички общини по своя маршрут, а навсякъде кметовете са организирали празнично посрещане. На разградската гара по разписание атракционният влак трябва да спре в 13:01 часа и да отпътува след 10 минути.
Община Разград също е подготвила празнично посрещане и програма за преминаването на ретро возилото и кани гражданите също да се включат в посрещането на атракциона. Във влака с купени билети от гишето на жп гара Разград за Русе ще се качат 16 разградчани.
Последната му спирка е пред Музея на транспорта в Русе, където пътниците ще имат възможността да преживеят времето преди 150 години.
Припомняме, че първата жп линия Русе-Варна е пусната в действие на 7 ноември 1866 г. и практически с това се поставя началото на железопътното дело у нас.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.