Туристическият потенциал на Община Разград беше представен на форум във Варна

От 13 до 15 октомври 2016 година, Община Варна, съвместно с Варненска и Великопреславска митрополия, беше домакин на поредния „Девети черноморски туристически форум”, в който отново бяха представени възможностите на Разград за развитие на културно – исторически и познавателен туризъм на територията на общината. И този път основният акцент падна върху Археологически резерват „Абритус” и разположените в неговите очертания постоянна археологическа експозиция и Интерактивен музей.
14625383_1290236804361985_1509627829_nДискутирани бяха също така предложенията за промени в „Закона за туризма”, които предвиждат създаване на шест професионални сдружения, както отбеляза в изложението си и министърът на туризма Николина Ангелкова. Пред присъстващата аудитория, тя отчете един успешен летен туристически сезон, през който страната ни е била посетена от приблизително 5 000 000 чуждестранни туристи, като доминиращият дял от тази цифра принадлежи на рускоговорящите гости на България.
Като аксиома в презентациите на по – голямата част от участниците във форума се наложи твърдението, че България трябва да бъде превърната в туристическа дестинация за четири сезона, а не да се движи по познатата към настоящия момент схема на туристическа сезонност.
Сред участниците в събитието бяха представители на общини, посолства, туристически браншови организации, както и преподаватели от „Колеж по туризъм” и ВИНС – Варна.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.