„Лудогорец“ победи 3:1 като гост „Пирин“

„Лудогорец“ е само но точка от „Левски“, след като би 3:1 „Пирин“ в Благоевград в късния петъчен мач от 10-я кръг на Първа лига. Шампионите имат мач по-малко – с „Берое“.
Георги Дерменджиев заложи на изцяло титулярния състав от Шампионската лига. Още в петата минута Върджил Мисиджан се стрелна в пеналта на домакините и бе фаулиран от вратаря на „Орлетата“ Красимир Костов за дузпа и жълт картон. Козмин Моци не пропусна. В 10-ата минута обаче реферът Георги Кабаков спря мача заради димна завеса, причинена от феновете на благоевградчани. Все пак след само две минути пауза играта стартира отново.

И в 14-та мин. пиринци изравниха. Младежкият национал Тони Тасев изпълни корнер отдясно, Станислав Костов отклони на първа греда, а Дани Младенов прониза националния вратар Владислав Стоянов. Все пак тимът на Дерменджиев не се нуждаеше от много време, за да възстанови статуквото. Натанаел се вряза отляво, центрира и Румен Сандев отигра комично топката с гърди, след което тя попадна на главата на Джонатан Кафу. Бразилският топстрелец нямаше проблеми да направи 2:1.

А в 79-та минута ново абсурдно изпълнение на защитник на „Пирин“ приключи мача. След като бе навързан от резервата Лукоки, Александър Башлиев го съпроводи и си забоде топката в собствената врата…

Като цяло блесна Марселиньо – почти всяка атака на шампионите минаваше през него, изтъкна специално след мача клубният сайт..

На стадиона в Благоевград бе и главният скаут на „Арсенал“ Франсис Сагигао. В сряда разградчани ще са в Лондон за третия мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу „артилеристите“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.