БДЖ пуска безплатно атракционен влак Варна-Разград-Русе

Българските държавни железници ще отбележат 150 години от откриването на първата жп линия у нас с атракционно пътуване с ретро влак на 22 октомври.
Парен локомотив ще тегли композицията по линията Варна-Разград-Русе, а
поради специалния характер на влака, местата са ограничени, обяви на сайта си www.bdz.bg железопътният превозвач. Ще се пътува с безплатни билети, само запазено място ще струва 50 стотинки. Сред вагоните ще е и вагон от „Корона експрес“, с който е пътувал цар Борис III.
Желаещите да се повозят на влака може да си купят от утре /12 октомври/билети от гарите по маршрута: Варна, Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Ветово и Русе.
Зеленият семафор ще светне пред влака на жп гара Варна в 08:15 ч., композицията спира във всички общини по своя маршрут, а на всяка гара местните кметове са организирали кратки празнични посрещания и програми.
Последната спирка на атракционния влак е  пред Музея на транспорта в Русе в 15:30 ч. Пътниците ще се върнат назад във времето до 1866 година
/първото пътуване на влака/ с помощта Биг Бенд и Драматичен театър – Русе. След като гостите разгледат експонатите в музея, ще се включат в официалното честване на централната жп гара в Русе. Там всички ще имат възможност да се снимат с ретро влака.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.