Днес е Световен ден на усмивката

Първият петък от месец октомври е Световен ден на усмивката.
Това е традиция, поставена през 1999-та година. В интернет е усмихнатото личице, използвано за пръв път от американеца Харви Бол през 1963 г. Според него, днешният ден трябва да преминава под мотото: „Да направим добро и да помогнем на някого да се усмихне“.
Усмихвайте се, за да подобрите здравето си, за да намалите стреса и за да накарате хората да ви забелязват. Това е просто една забавна „дейност“, която ще доведе до дълголетие и по-щастливо ежедневие.

А ето и защо трябва да се усмихваме редовно!
1. Усмивката ни прави привлекателни.
Не можем да не се чувстваме пленени от хора, които се усмихват. Мръщенето, сърденето и гримасите отблъскват хората, докато усмивката ги завладява и ни прави по-интересни.
2. Усмихването променя настроението ни.
Следващия път, когато сте тъжни, се опитайте да се усмихнете, без причина. Има много голяма вероятност да подобрите настроението си.
3. Усмивката е заразна.
Когато някой се усмихва, цялата стая грейва, променя се настроението на всички и обикновено заобикалящото ни изглежда по-весело и приветливо.
4.Стресът много лесно може да се отрази на лицето ни. Усмихвайте се по-често, за да намалите този ефект- няма да изглеждате изморени, изтощени и претоварени.
5. Още нещо – имунната ви система ще се подсили и това е доказано – когато се усмихвате, имунните функции се подобряват, защото сте в спокойно състояние, отпуснати сте.
6. Честото усмихване намалява кръвното налягане.
Можете сами да проверите това твърдение. Ако разполагате с апарат за кръвно налягане у дома.
Седнете за няколко минути, за да четете книга. След това се усмихнете (трябва да продължи около минута), а след това отново продължете с четенето си. Усетихте ли някаква разлика?
7. Усмихването стяга кожата на лицето и ни подмладява.
Мускулите, които използваме, когато се усмихваме, опъват кожата на лицето ни, правейки го по-младо.
8. Усмивката ни прави да изглеждаме преуспели.
Много често, усмихващите се хора са по-самоуверени, по-възможно е да бъдат повишени на работното си място, а пък и е много по-лесно да се сближим с тях.
10. Усмихването ни помага да бъдем позитивни!
Опитайте този тест: Усмихнете се. Сега помислете за нещо негативно без да сваляте усмивката от лицето си. Трудно е, но определено действа добре. Когато се усмихваме, цялостното ви излъчване съзнава впечатление у хората, че „Животът е добър!“. Стойте далече от депресията, стреса и не се тревожене, усмихвайки се!
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.