Националите ни излизат за чудо срещу Франция

Българският национален тим по футбол гостува на Франция във втория си двубоя от световните квалификации тази вечер. От 21.45 часа България излиза срещу „петлите” на „Стан дьо Франс”.
Именно с този град обаче е свързан и един от най-великите мачове в историята на родния футбол. Преди 23 години на „Парк де Пренс“ Емил Костадинов оскуба „петлите“ в последната минута и сложи началото на похода на Пеневата чета към незабравимото 4-то място на световното първенство в САЩ. Днес реалностите са други и малцина са хората, които смеят да се надяват на нещо повече от почетна загуба. Няма съмнение, че французите разполагат с много по-стойностен състав, но ако момчетата на Петър Хубчев дадат всичко от себе си и изиграят мача без страх, могат да са сигурни, че българският фен ще го оцени.
Двубоят ще е официален дебют за новия селекционер на „лъвовете” Петър Хубчев, който замени на поста напусналия в посока Хърватия Ивайло Петев.
България тръгна с труден успех над Люксембург с 4:3 в първия си мач от група А на световните квалификации, а Франция направи 0:0 като гост на Беларус и сега ще гони първи успех, което прави задачата на националния ни тим още по-сложна.
„Осъзнаваме срещу какъв отбор излизаме, ако всички се раздадем максимално и имаме шанс, защо да не вземем нещо от този мач, във футбола всичко е възможно“, заяви в навечерието на срещата капитанът на тима ни Светослав Дяков.
„Нещото, което ми дава доста голям оптимизъм е, че всички очакват от този отбор по-мъжко представяне. Мисля, че след двамата мача срещу Франция и Швеция ще имаме повече време, за да разговаряме с тях. Това е нещото, което трябва да ни поведе. Готвим се за много сериозен мач. Не сме си и помисляли, че могат да ни подценят“, категоричен бе националният селекционер Петър Хубчев.
Очаква се довечера Хубчев да заложи в центъра на защитата на съотборниците в Левски Александър Александров и Димитър Пиргов, а крайни бранители ще са Страхил Попов и Живко Миланов. На вратата ще започне Владислав Стоянов. Единственият ни нападател ще е Димитър Рангелов, а Ивелин Попов, Марселиньо и Михаил Александров ще му помагат от втора позиция. В средата на терена пък най-вероятно ще си партнират капитанът Светослав Дяков и намиращият се в отлична форма Георги Костадинов. Възможно е обаче вместо последния да стартира Симеон Славчев.
Французите, които ще са пределно мотивирани да победят след разочароващото нулево равенство с Беларус, ще разчитат в атака на дуото от Атлетико Мадрид Антоан Гризман и Кевин Гамейро. Димитри Пайе и Муса Сисоко ще нападат по крилата, а вътрешни полузащитници ще са Пол Погба и Блес Матюиди.
В исторически план Франция е най-удобният ни съперник от големите футболни сили. От 20 изиграни мача имаме 8 победи, 4 равенства и 8 загуби. Като гост обаче единственият ни успех е този през 1993 година.

Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.