Бойко Борисов: Няма да подам оставка, Ирина Бокова прояви нахалство

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите на опозицията да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Искането за оттеглянето му той разтълкува като част от предизборната кампания.

Няма да подавам оставка, не виждам никаква логика в искането за нея, заяви министър-председателят.
Премиерът посочи, че смяната на кандидата не е гаф. „Имахме увереността на много от държавите. Георгиева за няколко дни постигна значителен резултат без кампания, просто само с отиването си. Две години Бокова се представяше извън тройката. Гутереш е бил определен още в началото. И единственото, за което аз съжалявам от този избор е, че вече принципите не съществуват, посочи Борисов. Той посочи, че още пази sms-и от Ирина Бокова, с които му благодари за подкрепата.
„От какво да се срамувам – че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил следващите пет години! 20 години кой е виждал г-жа Бокова в България и как ще се отрази това на българина? А ако създадем политически хаос, ако ги послушам да дам оставка? Какво ще стане с всичко това, което правим тук? Защото те са безотговорни хора. Заради кой ще плащаме 1,3 млрд. лв. сега за два реактора, за които няма договор и сме осъдени – заради същия тоя човек, който ми иска оставката. Защо? Да ни задължи после с още 1,3 млрд. ли?“, попита премиерът.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.