Ордени и медали от Освобождението до днес в изложба за Деня на Независимостта

Наградната система от ордени и медали на България от Освобождението до края на ХХ век бе показана днес в изложбата „За честта и славата на България”.
Експозицията е в ХГ „Проф.Илия Петров“ и е организирана благодарение на Община Разград, Регионалния исторически музей в Разград и Регионален исторически музей „Стою Шишков” – Смолян. Колекцията фотопортрети, част от изложбата „Блясъкът на Третото българско царство” с автор Тошо Пейков, е предоставена от Историческия музей в Попово. Изложбата ще е отворена за посещение до 7 октомври.
IMG_5906 (1296 x 864)Преди това на площад „Възраждане” тържествено бе отбелязан Денят на Независимостта на България. За историческата дата разказа Иво Стоянов от Регионалния исторически музей, а слово за празника и поздрав към разградчани поднесе кметът д-р Валентин Василев. Пред Войнишкия паметник венци и цветя поднесоха Общината, Общинският съвет, областният управител, политически партии, граждани.
Участие в тържеството взеха още Младежкият духов оркестър към Център за работа с деца, вокалната група към Клуба на пенсионера и Средношколската танцова формация „Лудогорска младост към Капанския ансамбъл.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.