Назначиха РИК – Разград, спорното председателско място е за ДПС

Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия за 18-ти район в Разград за изборите за президент и вицепрезидент и провеждане на референдума на 6 ноември. Късно снощи решението бе публикувано на сайта на ЦИК.
ЦИК определи и спорното председателско място на Районната избирателна комисия, след като на консултациите преди седмица поста поискаха и от ГЕРБ, и от ДПС – за Радка Башакова и Нергин Хамдиев. ЦИК назначи за председател Нергин Хамдиев от ДПС.
РИК – Разград ще е от 13 души: зам.-председатели ще са Бенан Фетов /Реформаторски блок/и Любица Бочева /БСП/, а секретар – Радка Башакова /ГЕРБ/. Останалите членове са: Юлиян Стойчев, Красимир Атанасов, Диана Йорданова /и тримата от ГЕРБ/, Катинка Матеева /БСП/, Ирфан Ахмедов /ДПС/, Светлана Неделчева /Патриотичен фронт/, Антон Монев „България без цензура“, Русанка Неделчева /“Атака“/ и Мирослав Добрев /АБВ/.
РИК-Разград встъпва в правомощията си веднага.
Нергин Хамдиев е адвокат, на няколко порeдни избора вече неизменно е част от избирателните комисии в Разград, включително и председател.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.