„А.С.А България“ ще чисти Разград още две години, „Пътно строителство“ ще се грижи за улиците

Община Разград сключи договори за сметосъбиране и преасфалтиране на улични платна, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Фирма „А.С.А България” спечели обществената поръчка и днес подписа договора си с общината за сметосъбиране и сметопочистване на града и населените места на общината.

Срокът на договора е две години, считано от 25.10.2016 г., тогава изтича срокът на сегашния договор. Прогнозната стойност на проведената обществена поръчка е до 3 500 000 лв.
Плащанията към изпълнителя ще се извършват на база количество извършена работа за изтекъл период от един месец по населени места, умножена по единичните цени за съответните видове дейности, които са посочени в ценовото предложение на изпълнителя.
Годишният обем и стойност на услугите по договора, съгласно изискванията на Закона за местните данъци и такси, ще се одобрява в края на всяка предходна година от Общински съвет с план-сметките за разходите за третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на населените места на територията на Община Разград.

В договора е предвиден фирмата да работи със съвременна техника с минимален европейски екологичен стандарт ЕВРО 5.
„АСА България“ ще изгради за своя сметка GPS система за събиране и обработка на данни от сметосъбиращите автомобили, които пряко ще изпълняват дейностите по договора. Данните ще се използват за осъществяване на контрол за качеството на извършваните услуги и за уточняване на количеството и обема на извършената работа.
Още един договор бе подписан днес, допълват информацията от администрацията – за поддръжка и ремонт на улици в Разград и населените места на територията на общината. Договорът е с „Пътно строителство“- Разград и е на стойност 200 000 лв. с ДДС.
Поръчката обхваща изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с ремонт на улици и прилежащи асфалтови паркинги и уширения, ако възникне такава необходимост – разположени в Разград и населените места на територията й. Уличната мрежа, която ще бъде възстановена, ще бъде съобразена с възникналите потребности и с рамките на финансовия ресурс.
По договора се предвижда да бъдат преасфалтирани улици в града, както и такива във всички села в общината. Средствата, предвидени за селата, са на обща стойност 80 500 лв.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.