За десет дни д-р Иван Киселов участва в два международни форума за сънната апнея

В края на миналата седмица от тридневен конгрес на Международната респираторна асоциация в Лондон се завърна д-р Иван Киселов. Форумът е ежегоден и има за цел да представи новостите при диагностиката и лечението на белодробните болести, разказва собственикът на клиниката „Ре Спиро“ в Разград.
Темите на конгреса са две: „Прецизиране диагностиката на белодробния канцером“ и „Лечение на обструктивния бронхит и сънната апнея“.apnea
А само десет дни преди това д-р Киселов бе лектор на Втория национален симпозиум по обструктивна сънна апнея и хъркане с международно участие във Варна и говори пред колегите си от страната, Германия, Англия и държави от цяла Югоизточна Европа тъкмо по темата: „Болни с хроничен обструктивен бронхит и сънна апнея“ /спиране на дишането по време на сън/.
Този международен форум се провежда на две години и го организира доц. Марио Милков – шеф на асоциацията на занимаващите се със сънната апнея. На симпозиумите се опитваме и да инициираме законови промени, като реимбурсацията на апаратурата за лечение на апнеята, примерно,което у нас упорито не се случва, казва д-р Киселов. Заслуга на доц. Милков е това, че вече всички професионални шофьори от Варна задължително преминават тест за сънна апнея – нещо много опасно, когато човек е зад волана.
В клиниката „Ре Спиро“ има всичко необходимо за диагностика и лечение на сънната апнея. Не е тайна, че д-р Иван Киселов е един от пионерите в диагностиката и лечението на заболяването, а негови пациенти в Разград, разчитащи на успешно лечение, са вече над 280 души.
/e-Razgrad/

На втората снимка: Д-р Иван Киселов с колеги на симпозиума във Варна. Доц. Милков е в средата на кадъра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.