260 000 лв. от държавата за регионални програми за заетост в Лудогорието

258 259 лв. точно предвижда държавата за регионални програми за заетост в Лудогорието.
До края на тази седмица /16 септември/ седемте общини в областта трябва да представят своите проекти за включване в Регионалната програма за заетост и обучение, а след обсъждане в Комисия по заетостта до края на месеца те ще бъдат обобщени и представени за утвърждаване в Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Размерът на средствата за финансиране на програмата за всяка област е определен по методика, утвърдена от министъра на труда и социалната политика, съобразно средномесечното равнище на безработица и средномесечния брой на регистрираните безработни в областта за 2015 г.
В края на миналата година са приети промени в Закона за насърчаване на заетостта, които създават условия за повишаване ефективността на активната политика на пазара на труда и подобряване достъпа до заетост на лица от уязвимите групи. С оглед развитие на регионализацията е въведен нов подход за разработване, одобряване и финансиране на регионалните програми за заетост и обучение, при който местните органи имат ключово значение, уточняват от областната управа.
През настоящата година, със средства от бюджета на МТСП, ще се финансира само осигуряването на субсидирана заетост. Необходимо е да се планира заетост за срок от 6 месеца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.